۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
Saturday, December 7, 2024
سال جهش تولید با مشارکت مردم
جستجو
آزمایشگاه ها
آزمایشگاه کنترل کیفیت پژوهشکده زعفران
 
 
 
آزمایشگاه کنترل کیفیت پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه در سال 1395 تاسیس گردید و با دارا بودن سه آزمایشگاه تخصصی فیزیکو شیمی، میکروبی و آنالیز دستگاهی یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت زعفران در ایران می باشد. این آزمایشگاه عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی بوده و در سال 1397 از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات ایران به عنوان مرجع اکرودیته و همکار این موسسه معرفی شد. 
به علاوه این آزمایشگاه موفق گردید در سال 1401 گواهی همکار سازمان غذا و دارو و در سال 1402 گواهی تایید صلاحیت ISO/IEC 17025/2017 را کسب نماید. 
در این آزمایشگاه کنترل کیفیت زعفران بر اساس استاندارد بین المللی 1-3632 و استاندارد ملی 1-259 که شامل کلیه ویژگی ها و درجه بندی زعفران می باشد، انجام می گیرد.
این آزمایشگاه با هدف ارتقاء فعالیت های خدمات تخصصی در زمینه زعفران و کسب هرچه بیشتر رضایتمندی مشتریان، خصوصاً کشاورزان محترم بعنوان یک واحد بی طرف ایجاد شده است و خدمات خود را به شرح ذیل ارائه می نماید:
 
شرح خدمات آزمایشگاه کنترل کیفیت پژوهشکده زعفران
 
آزمون های فیزیک و شیمیایی زعفران
  • خامه همراه با کلاله (حداکثر درصد جرمی)
  • تعیین میزان مواد خارجی (حداکثر درصد جرمی)
  • تعیین درصد رطوبت و مواد فرار
  • اندازه گیری خاکستر
  • اندازه گیری خاکستر نامحلول در اسید
  • اندازه گیری عصاره محلول در آب سرد
  • استخراج و تشخیص رنگ‌های افزودنی با روش TCL
  • تعیین ویژگی های اصلی با دستگاه اسپکتروفتومتری UV-Vis
 
آزمون های میکروبی
  • شمارش کلی میکروارگانیسم ها
  • اشریشیا کلی
  • کپک
  • اسپور کلستریدیوم های احیا کننده سولفیت در خصوص زعفران های بسته بندی شده تحت خلأ
 
همچنین آزمایشگاه پژوهشکده به منظور حمایت و بهبود وضعیت زعفران به عنوان محصولی با ارزش اقتصادی بالا، تحت شرایط مشخص آمادگی دارد در اجرای طرح های پژوهشی و انجام پایان نامه های دانشجویی مشارکت نماید.
تاریخ به روز رسانی:
1402/11/16
تعداد بازدید:
2153
Powered by DorsaPortal