دسترسی سریع
صفحه اصلی
رسیدگی به شکایات
پیشنهادات
ارتباط با دانشگاه
Fa
En
۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
Tuesday, January 21, 2025
سال جهش تولید با مشارکت مردم
*
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
حوزه ریاست
رئیس پژوهشکده
شورای پژوهشکده
امور اداری و مالی
تفاهم نامه ها و قراردادها
درباره پژوهشکده
پژوهشکده در یک نگاه
ساختار پژوهشکده
کتابچه پژوهشکده
پژوهش و فناوری
معرفی کارشناس پژوهشی
اولویت های پژوهشی
اولویتهای کلان پژوهشکده
اولویتهای پژوهشی
طرح های پژوهشی
در دست اجرا
خاتمه یافته
مصوبات شورای پژوهشکده
مصوبات شورای پژوهشکده در سال 1401
مصوبات شورای پژوهشکده در سال 1403
مصوبات شورای پژوهشکده در سال 1402
گروه های پژوهشی
آیین نامه ها و کاربرگ ها
تفاهم نامه ها و قرارداد ها
همایش و رویداد ها
آموزش و ترویج
معرفی کارشناس
مقالات آموزشی-ترویجی و کتابخانه
کارگاه های آموزشی و ترویجی
دوره های آتی
دوره های برگزار شده
کاربرگ ها و فرم ها
بانک جامع اطلاعات
مقالات
کتاب، پایان نامه و گزارش طرح های پژوهشی
اختراع و اکتشاف
معرفی پژوهشگران شاخص
آزمایشگاه ها
آزمایشگاه فیزیک و شیمی زعفران
آزمایشگاه میکروبی آکرودیته زعفران
آزمایشگاه آب، خاک و گیاه
کلینیک گیاهپزشکی
سامانه ها
سامانه طرح های پژوهشی (قدیم)
سامانه طرح های پژوهشی (جدید)
سامانه پرداخت الکترونیک
ارتباط با ما
بازگشت به صفحه اصلی پرتال
زیرسایت معاونت آموزشی و پژوهشی
زیرسایت معاونت مالی و اداری
زیر سایت معاونت دانشجویی و فرهنگی
نقشه سایت
همایش و رویداد ها
معرفی همایش رویکرد روزافزون به استفاده از گیاهان دارویی و فرآوردههای حاصل از آن نقش این گیاهان را در چرخه اقتصادی جهانی پررنگتر کرده، بطوری که مصرف رو به تزاید آنها در زمینه های مختلف و متنوع تنها به کشورهای در حال توسعه محدود نبوده بلکه در کشورهای پیشرفته نیز توسعه فراوانی یافتهاند. همایش گیاهان دارویی و طب سنتی با هدف گردآوری و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی کشور و همچنین تبادلنظر پژوهشگران، متخصصان و استادان دانشگاهها و دانشجویان درباره آخرین پیشرفتها و دستاوردهای پژوهشی در زمینه گیاهان دارویی و طب سنتی برگزار شد.
روز پنجشنبه 20 مهر 1402 پنجمین همایش ملی گیاهان دارویی و طب سنتی با حضور اندیشمندان، پژوهشگران، واحد های فناور و شرکت های دانش بنیان، فعالان حوزه گیاهان داروئی و کشاورزان در سالن همایش زنده یاد کریمی دانشگاه تربتحیدریه برگزار شد.
دکتر عباس خاشعی سیوکی رییس دانشگاه تربتحیدریه در آیین افتتاح این همایش گفت: با توجه به جایگاه تربتحیدریه در حوزه گیاهان دارویی، چهار همایش قبلی نیز به میزبانی همین دانشگاه برگزار شد و امروز در پنجمین همایش شاهد ارائه تازهترین پژوهشها و تحقیقات در حوزه پرورش و رشد گیاهان دارویی و به خصوص بحثهای پزشکی و بالینی هستیم.
دکتر عباس خاشعیسیوکی افزود: سعی شده است که این همایش مقالهمحور نباشد، برای همین از چند سخنران و پژوهشگر کلیدی دعوت کردیم سخنرنی علمی ارایه کنند.
وی بیان کرد: در این همایش از مجموع 216 مقاله رسیده، در حوزه گیاهان دارویی، 134 مقاله پذیرفته و به صورت پوستر در فضای نمایشگاهی ارایه شده است. اساتید فرهیخته؛ آقایان؛ پروفسور کوچکی و دکتر عزیزی (از دانشگاه فردوسی)، پروفسور خیرااندیش (پدر طب سنتی و اسلامی) و دکتر مهاجری از دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سخنرانان کلیدی پنجمین همایش ملی گیاهان داروئی و طب سنتی بودند.
برگزاری نمایشگاه دست آوردهای پژوهشی و تولیدی واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان در حوزه های مختلف نهاده های کودی، محصولات و فراورده های گیاهان دارویی بویژه زعفران و ارئه خدمات بیمه ای محصولات کشاورزی از دیگر برنامه های این همایش یک روزه بود.
دکتر مجید عزیزی استاد گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی مشهد در بیان دلایل استقبال زیاد مردم به داروهای گیاهی گفت: با توجه به عوارض خطرناک برخی داروهای شیمیایی، امروز همه به سوی داروهای گیاهی روی آورده اند. دکتر مجید عزیزی افزود: دومین دلیل استقبال مردم جهان به سمت داروهای گیاهی، هزینه پایین ساخت آنها و در مقابل هزینه بالای تولید داروهای شیمیایی است.
در ادامه مدیر گروه خدمات بیمه کشاورزی بانک کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: در نیمه نخست سال جاری، یک هزار و 500 میلیارد ریال غرامت به بیمه شدگان محصولات کشاورزی پرداخت کردهایم. محمودرضا فرزانه افزود: در سال بین 700 تا 800 میلیارد ریال حق بیمه دریافت و جذب صندوق میکنیم و در مقابل افزون بر سه هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان استان پرداخت میشود.
سپس پدر طب سنتی ایران با تاکید بر ضرورت ساماندهی طب سنتی در ایران گفت: طب سنتی نیازمند ساختار اداری و این بدان معناست که باید در دانشگاه همراه با گرایشهای متنوع و جذب افراد متخصص به آموزش علمی و دانشگاهی این رشته بپردازیم. دکتر حسین خیراندیش افزود: هزینه مداوا و اشتغالزایی در طب سنتی بسیار ارزان است، اما این طب نیازمند جهتگیری علمی و ساماندهی ساختاری است. وی با این حال گفت: امروز مراکز عرضه گیاهان دارویی در کشور زیاد شده و نظارت بر کار آنها باید به صورت متمرکز انجام گیرد. خیراندیش همچنین خواستار تغییر شیوه بستهبندی گیاهان دارویی شد و افزود: در شیوه کنونی تاریخ زمان مصرف دارو قید نمیشود و این رویه باید اصلاح شود.
اکنون 100 دانشجو در مقطع کاردانی و 80 دانشجو در مقطع کارشناسی گیاهان دارویی در دانشگاه تربت حیدریه مشغول تحصیل هستند. مقطع کارشناسیارشد گیاهان دارویی نیز به تازگی در 2 رشته "باغبانی" و "مرتع" با گرایش مشترک گیاهان دارویی ایجاد شده است و هم اکنون 35 دانشجو نیز در این 2 رشته مشغول تحصیل هستند.
بخشی از سخنرانی دکتر مهاجری از سخنرانان کلیدی پنجمین همایش ملی گیاهان داروئی و طب سنتی در دانشگاه تربت حیدریه: زعفران گیاه بومی ایران دارای طبعی گرم و خشک و سرشار از آنتی اکسیدانت می باشد. زعفران بعنوان گرانترین ادویه جهان دارای خواص درمانی متعددی است که از این جهت بسیار ارزشمند است و بهمین دلیل آن را طلای سرخ می نامند. مطالعات بالینی انجام شده نشان دهنده اثر ضد اضطراب و افسردگی، اثر درمانی در اختلال وسواس، تقویت حافظه و ضد آلزایمری، محافظت نورونی، حفاظت از شبکیه چشم و تقویت قوای بینایی در بیماران دیابتی، ضد گلوکوم چشم، تقویت قوای جنسی، ضد استئو آرتریت می باشد. خواص درمانی زعفران بیشتر به جزء کروسین آن نسبت داده میشود. این ترکیب سبب افزایش سطح آمینهای مغزی میشود . همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی بدن را افزایش داده و سطح فاکتورهای التهابزا را کاهش میدهد. خواص درمانی یادشده و موارد دیگری که ذکر نشد نشان دهنده اهمیت زعفران بعنوان یک محصول و فراورده دارویی با منشا طبیعی است که بابد بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
تاریخ به روز رسانی:
1403/03/08
تعداد بازدید:
258
Powered by
Dorsa
Portal