دسترسی سریع
صفحه اصلی
رسیدگی به شکایات
پیشنهادات
ارتباط با دانشگاه
Fa
En
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
Thursday, November 21, 2024
سال جهش تولید با مشارکت مردم
*
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
حوزه ریاست
رئیس پژوهشکده
شورای پژوهشکده
امور اداری و مالی
تفاهم نامه ها و قراردادها
درباره پژوهشکده
پژوهشکده در یک نگاه
ساختار پژوهشکده
کتابچه پژوهشکده
پژوهش و فناوری
معرفی کارشناس پژوهشی
اولویت های پژوهشی
اولویتهای کلان پژوهشکده
اولویتهای پژوهشی
طرح های پژوهشی
در دست اجرا
خاتمه یافته
مصوبات شورای پژوهشکده
مصوبات شورای پژوهشکده در سال 1401
مصوبات شورای پژوهشکده در سال 1403
مصوبات شورای پژوهشکده در سال 1402
گروه های پژوهشی
آیین نامه ها و کاربرگ ها
تفاهم نامه ها و قرارداد ها
همایش و رویداد ها
آموزش و ترویج
معرفی کارشناس
مقالات آموزشی-ترویجی و کتابخانه
کارگاه های آموزشی و ترویجی
دوره های آتی
دوره های برگزار شده
کاربرگ ها و فرم ها
بانک جامع اطلاعات
مقالات
کتاب، پایان نامه و گزارش طرح های پژوهشی
اختراع و اکتشاف
معرفی پژوهشگران شاخص
آزمایشگاه ها
آزمایشگاه فیزیک و شیمی زعفران
آزمایشگاه میکروبی آکرودیته زعفران
آزمایشگاه آب، خاک و گیاه
کلینیک گیاهپزشکی
سامانه ها
سامانه طرح های پژوهشی (قدیم)
سامانه طرح های پژوهشی (جدید)
سامانه پرداخت الکترونیک
ارتباط با ما
بازگشت به صفحه اصلی پرتال
زیرسایت معاونت آموزشی و پژوهشی
زیرسایت معاونت مالی و اداری
زیر سایت معاونت دانشجویی و فرهنگی
نقشه سایت
Use of in vitro assays to assess the potential antigenotoxic and cytotoxic effects of saffron (Crocus sativus L.)
F.I.Abdullaev
Toxicol In Vitro - 2003
Saffron is harvested from the dried, dark red stigmas of Crocus sativus L. flowers. It is used as a spice for flavoring and coloring food and as a perfume. It is often used for treating several diseases. We assessed the antimutagenic, comutagenic and cytotoxic effects of saffron and its main ingredients using the Ames/Salmonella test system, two well known mutagens (BP, 2AA), the in vitro colony formation assay and four different cultured human normal (CCD-18Lu) and malignant (HeLa, A-204 and HepG2) cells. When only using the TA98 strain in the Ames/Salmonella test system, saffron showed non-mutagenic, as well as non-antimutagenic activity against BP-induced mutagenicity, and demonstrated a dose-dependent co-mutagenic effect on 2-AA-induced mutagenicity. The saffron component responsible for this unusual comutagenic effect was safranal. In the in vitro colony formation test system, saffron displayed a dose-dependent inhibitory effect only against human malignant cells. All isolated carotenoid ingredients of saffron demonstrated cytotoxic activity against in vitro tumor cells. Saffron crocin derivatives possessed a stronger inhibitory effect on tumor cell colony formation. Overall, these results suggest that saffron itself, as well as its carotenoid components might be used as potential cancer chemopreventive agents.
نویسنده:
تعداد بازدید:
565
تاریخ:
1399/11/06
Powered by
Dorsa
Portal